Home Vraag en Antwoord Waarom alleen originele printer cartridges gebruiken?
Waarom alleen originele printer cartridges gebruiken?

Waarom alleen originele printer cartridges gebruiken?

De meeste merken die printers in hun assortiment hebben raden altijd aan om originele printer cartridges te gebruiken omdat deze simpelweg de beste inkt bevatten voor gebruik bij de techniek in hun merk printer.

Inktjet techniek is namelijk een zeer verfijnde techniek die gevoelig is voor stof en andere (chemische) vervuilingen.
Cartridges van het betreffende merk bevatten inkt die speciaal voor de piezo techniek waarmee printkoppen werken is ontwikkeld en samengesteld.
Inktcartridges worden in stofvrije geconditioneerde ruimtes gevuld en vacuum verpakt om de kwaliteit te waarborgen tot het moment dat deze worden geplaatst in de machine.

Maar inkt is toch inkt??
Helaas bewijzen laboratorium testen die door de merken worden uitgevoerd keer op keer dat de samenstelling van de navul inkt en andere merk patronen niet gelijk zijn aan die van de eigen merken.
Dit kan verder tot gevolg hebben dat de afdruk kwaliteit dramatisch achteruit gaat.
Stofdeeltjes, maar ook een andere chemische samenstelling of toevoegingen aan de inkt kunnen het inwendige van de printkop (spuitmondjes) defect maken of blokkeren door bijvoorbeeld het uitdrogen van de inkt.
Met als gevolg een slechte afdruk.

Navullen van inkt??
Om de volgende redenen raden wij af nagevulde inktpatronen te gebruiken:
1. de navulinkt voldoet vaak niet aan de chemische samenstelling t.o.v. die van de fabrikant waardoor verschillende klachten kunnen ontstaan, zie hierboven
2. door het boren van gaatjes in de patronen ten behoeve van het navullen, kunnen vuil en stof in de inkt terecht komen
3. de patronen kunnen gaan lekken en schade toebrengen aan de mechanica en de electronica

Niet originele inktpatronen??
Bij niet originele inktpatronen komt het weleens voor dat de INKT OP melding niet werkt, deze is dan simpelweg niet in de inktpatroon aangebracht i.v.m. kosten besparing, hierdoor kan het echter voorkomen dat een kleur inkt op is en hierdoor de spuitmondjes uitdrogen, als dit gebeurd is dit vaak niet te herstellen en dient de printkop vervangen te worden.

Dan bestaan er verder nog twee type soorten inkt, DYE of gepigmenteerde inkt, voor beiden hebben de spuitmondjes in de printkop een andere diameter nodig, dus bij gebruik van de verkeerde inkt kan dit desastreuse gevolgen hebben.

Kortom, wij raden iedereen aan originele printer cartridges te gebruiken om een zo goed mogelijke afdruk te krijgen en problemen aan de printer te voorkomen.
Mits nodig kunnen onze verkopers u hierover uitstekend informeren

 

Online Folder

Banner

Poll

Hoe vind u de service van Expert Deurne?
 

Facebook

Banner

Twitter

Banner

Smartphone, Tablet en PC's

Banner