Home Vraag en Antwoord Mijn wasmachine stinkt en ik heb vlekken in mijn kleding na een wasbeurt
Mijn wasmachine stinkt en ik heb vlekken in mijn kleding na een wasbeurt

Als uw wasmachine van binnen stinkt kan het zijn dat dit komt doordat u vloeibare zeep gebruikt. Ook komt het dan vaak voor dat uw kleding ook zo stinkt als de wasmachine na een wasbeurt, ook zijn bruine vlekjes en strepen dan veel voorkomend.
Dit verschijnsel noemt men ook wel "VETLUIS".

Vetluis is geen levend wezentje, maar een zeep bacterie die op den duur bruine vlekken en strepen veroorzaakt in de kleding, ook de vervelende geur is de oorzaak hiervan.
De belangrijkste oorzaken van vetluis zijn het toenemend gebruik van vloeibare wasmiddelen, teveel wasmiddel per wasbeurt en daarbij het gebruik van alleen nog maar lage temperaturen.
De vetluis kan ook in de slangen van de wasmachine komen en de waterniveau regeling van slag brengen of zelf lekkages bij de zeepbak veroorzaken. De bacterie is te herkennen aan een vervelende geur in de wasmachine of de grijze drab langs de rand van de trommel.

De oplossing:
laat de machine zonder was, met een speciale wasmachine reiniger, volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking draaien, hierdoor worden de zeepresten verwijderd.
Men kan dit voorkomen door regelmatig (eens in de 3 tot 6 maanden) de machine op bovenstaande manier te reinigen, echter is voorkomen beter dan genezen daarom raden wij u aan vloeibare zeep alleen in een bolletje in de trommel erbij te doen, nog beter is een extra zeepbakje in de standaard zeepbak te hangen (verkrijgbaar voor Miele) zodat de vloeibare zeep niet in de machine loopt voordat deze aangezet word.
Uiteraard raden wij u ook aan "zuinig" met de zeep te zijn, deze is tegenwoordig zo geconcentreerd dat een kleine hoeveelheid volstaat voor een volle machine, daarmee spaart u ook nog eens het milieu en niet te vergeten ook uw eigen portemonnee.

Mocht u nog vragen hebben dan helpen onze Experts u graag.

 

Online Folder

Banner

Poll

Hoe vind u de service van Expert Deurne?
 

Facebook

Banner

Twitter

Banner

Smartphone, Tablet en PC's

Banner